miércoles, 17 de noviembre de 2010

MARCA i les pistoles, un derbi massa calent?

Des d'alguns mitjans de comunicació està sorgint la pregunta següent: "No està massa carregat l'ambient de cara al derbi?". Les provocacions de l'entrenador del Madrid, que ataca al Barça a la més mínima ocasió amb les seves insinuacions i la seva xuleria habituals, han fet que es respiri una sensació gairebé violenta en l'entorn culé.
Les declaracions del president Rossell en les que afirma que Mourinho "tindrà la rebuda que es mereix per part del Camp Nou" no són precisament pacificadores...

Un derbi especial

Hi ha un esperit de revenja  personal contra l'entrenador per les semifinals de Champions de la temporada passada en les que l'Inter de Mourinho va jugar la carta del nerviosisme amb èxit. El gol de Milito en fora de joc, l'arbitratge del portugués Bequerença pressionat des de la gespa per Figo, la provocació a Guardiola durant el partit i la cel·lebració final (amb els espersors en marxa) porten un dolorós record del somni estruncat de jugar la final de Champions al Bernabéu.
A més, un derbi és sempre un derbi. És d'aquells partits en els que no cal fer crides a l'afició perquè es tracta d'un partit marcat en el calendari cada any. Si tenim en compte que en la darrera lliga els enfrontaments directes van marcar el títol, la passió està servida.

Ansietat a la gespa

Però aquesta temporada tot s'està multiplicant i la crispació es palpa en l'entorn com mai abans. Ells estan desesperats i nosaltres hem anat acumulant provocacions, arbitratges en contra i declaracions desqualificadores amb la intenció de contestar-les totes sobre el camp. La gent vol una golejada que calli boques com la del 2 a 6 al Bernabéu i estic convençut que, tal i com està anant la prèvia, si el Barça en fa 3 anirà a pel 4t i després a pel 5è, sense pactes ni miraments. Si algú té ganes que arribi el derbi són els jugadors del Barça. Espero que no els pugui l'ansietat, però segur que tot això pesa:


Violència a la grada

Hi va haver un derbi en el qual es van perdre els papers: ampolles de vidre a la gespa, encenedors, llaunes de refresc i fins i tot un cap de porc que van convertir-se en un espectacle lamentable i van fer aturar el joc en diverses ocasions. Aleshores es va dir que això mai més havia de passar de nou. Jo sóc dels que detecta en l'ambient una violència igual o superior a la d'aquell partit. El culé està molt cremat i les constants declaracions de Mourinho en són la principal raó. Per altra banda, no ajuda que diaris com MARCA fa dies que obren la portada amb una foto dels entrenadors de Barça i Madrid amb pistoles a la mà, anunciant els dies que falten pel partit. ( I per cert, com és habitual aprofiten per "tocar" l'estrella del proper rival dels blancs).
Portada de Marca (España)
Versión es español abriendo el post...
Desde algunos medios de comunicación está surgiendo la pregunta siguiente: "¿No está demasiado cargado el ambiente de cara al derbi"?. Las provocaciones del entrenador del Madrid, que ataca al Barça a la más mínima ocasión con sus insinuaciones y su chulería habituales, han hecho que se respire una sensación casi violenta en el entorno culé.

Las declaraciones del presidente Rossell en las que afirma que Mourinho "tendrá el recibimiento que se merece por parte del Camp Nou" no son precisamente pacificadoras ...


Un derbi especial
Hay un espíritu de revancha personal contra el entrenador por las semifinales de Champions de la temporada pasada en las que el Inter de Mourinho jugó la carta del nerviosismo con éxito. El gol de Milito en fuera de juego, el arbitraje del portugués Bequerença presionado desde el césped por Figo, la provocación a Guardiola durante el partido y la celebración final (con los espersores en marcha) traen un doloroso recuerdo del sueño roto de jugar la final de Champions en el Bernabéu.
Además, un derbi es siempre un derbi. Es de aquellos partidos en los que no hay que hacer llamamientos a la afición porque se trata de un partido marcado en el calendario cada año. Si tenemos en cuenta que en la última liga los enfrentamientos directos marcaron el título, la pasión está servida.

Ansiedad en el césped
Pero esta temporada todo se está multiplicando y la crispación se palpa en el entorno como nunca antes. Ellos están desesperados y nosotras hemos ido acumulando provocaciones, arbitrajes en contra y declaraciones descalificadoras con la intención de contestarlas todas sobre el campo. La gente quiere una goleada que calle bocas como la del 2 a 6 en el Bernabéu y estoy convencido que, tal como está yendo la previa, si el Barça hace 3 irá a por el 4º y después a por el 5º, sin pactos ni miramientos. Si alguien tiene ganas de que llegue el derbi son los jugadores del Barça. Espero que no les pueda la ansiedad, pero seguro de que todo eso pesa: (fotos de portadas).

Hubo un derbi en el cual se perdieron los papeles: botellas de cristal en el césped, mecheros, latas de refresco e incluso una cabeza de cerdo que se convirtieron en un espectáculo lamentable e hicieron detener el juego en diversas ocasiones. Entonces se dijo que eso nunca más tenía que pasar. Yo soy de los que detecta en el ambiente una violencia igual o superior a la de aquel partido. El culé está muy quemado y las constantes declaraciones de Mourinho son la principal razón. Por otra parte, no ayuda que diarios como MARCA hace días que abran la portada con una foto de los entrenadores de Barça y Madrid con pistolas en las manos, anunciando los días que faltan para el partido. (I por cierto, como es habitual aprovechan para "tocar" la estrella del próximo rival de los blancos). (Otras 2 portadas)

1 comentario:

  1. No hay que prestarle la más mínima importancia a Mourinho y sus chorradas. Lo mejor es la indiferencia.

    Saludos.

    ResponderEliminar

Locations of visitors to this page