miércoles, 1 de diciembre de 2010

Efectes del 5 a 0

El guió perfecte

El Barça va passar per sobre del Madrid en el partit més vist de la història. El model de futbol de toc ha assolit la perfecció després de molts anys de treball. Fins a 10 jugadors fets a la pedrera van participar en el 5 a 0 de dilluns. L'èxit és total. El guió perfecte: resultat perfecte amb el joc perfecte, l'entrenador perfecte i la millor afició.
El rival, desquiciat, desesperat, apàtic, entregat, resignat. Mourinho amagat dins la seva banqueta, incapaç de reaccionar, condicionat per la premsa a jugar amb un 11 amb el que molts pensem que no hauria fet. El Madrid és víctima de les seves pròpies fantasies. La crsipació i l'esport no fan bona parella i el que han sembrat des que Cristiano i - sobretot - Mourinho han aterrat a Madrid, ho estan recollint ara en forma d'odi, sancions, multes i, en el cas del Barça, golejades.

Reacció post-derbi a Madrid: més munició pel Barça

El millor que pot passar ara és justament el que està passant: la Caverna es queixa de l'àrbitre, de l'actitud dels jugadors del Barça¿? i segueix amb la seva creuada anti-Guardiola. Com passa a alguns partits polítics després de les eleccions, l'autocrítica pràcticament no existeix. Ells són la víctima, tothom els odia... PIM PAM PUM. Des de Madrid es poden comptar amb els dits d'una mà els qui posen en qüestió el model de Florentino i les tàctiques antiesportives de Mourinho. S'han venut l'ànima i el "señorío" a Moucifer, per intentar frenar el cicle guanyador del Barça. 5 derbis seguits perdent, el 2 a 6, la 3ª Champions culé, el 5 a 0, el millor jugador del món (Messi), el futur Pilota d'or (Xavi), el Mundial amb segell blaugrana... Pel madridista ha de ser insuportable.

Barça universal

El Barça s'ha convertit en un club respectat i admirat. Alguns dels seus jugadors més importants surten aplaudits per aficions rivals molt sovint. La humilitat i esportivitat del Barça contrasta amb la prepotència, l'agressivitat i la falta d'escrúpuls del Madrid. Qualsevol espectador imparcial que es posa a veure el derbi acaba cel·lebrant els gols del Barça i sancionant les actituds violentes del Madrid.

La imatge del Madrid: el señorío perdut 

El Madrid cau malament i encara ho farà més en el futur, ja que sembla que els seus directius ja hi estàn d'acord: "No hemos fichado a Mourinho para hacer amigos" Butragueño, novembre de 2010.
Molt bé, l'han fitxat per guanyar, l'han fitxat com a anti-Guardiola, l'han fitxat perquè va ser capaç d'evitar la imatge de Puyol aixecant la Copa d'Europa al Bernabéu. Però el 5 a 0 és la primera prova empírica que s'han equivocat. En el futbol no pots viure del passat, ni de les Copes d'Europa del museu, ni de les estrelles retirades (Di Stéfano y Zidane sembla que vagin a sortir a jugar un dia d'aquests!), tampoc es pot viure de gestes del teu entrenador en el passat. La primera clatellada ja ha arribat; de ben segur que n'hi haurà d'altres...

(versión en español abriendo el post...)
El guión perfecto
El Barça pasó por encima del Madrid en el partido más visto de la historia. El modelo de fútbol de toque ha alcanzado la perfección después de muchos años de trabajo. Hasta 10 jugadores hechos en la cantera participaron en el 5 en 0 del lunes. El éxito es total. El guión perfecto: resultado perfecto con el juego perfecto, el entrenador perfecto y la mejor afición.

El rival, desquiciado, desesperado, apático, entregado, resignado. Mourinho escondido dentro de su banquillo, incapaz de reaccionar, condicionado por la prensa a jugar con uno 11 que muchos pensamos que no habría hecho. El Madrid es víctima de sus propias fantasías. La crsipación y el deporte no hacen buena pareja y lo que han sembrado desde que Cristiano y - sobre todo - Mourinho aterrizaron en Madrid, lo están recogiendo ahora en forma de odio, sanciones, multas y, en el caso del Barça, goleadas.

Reacción post-derbi a Madrid: más munición para el Barça
Lo mejor que puede pasar ahora es justamente el que está pasando: la Caverna se queja del árbitro, de la actitud de los jugadores del Barça ¿? y sigue con su cruzada Anti-Guardiola. Como pasa a algunos partidos políticos después de las elecciones, la autocrítica prácticamente no existe. Ellos son la víctima, todo el mundo los odia ... PIM PAM PUM. Desde Madrid se pueden contar con los dedos de una mano los que ponen en cuestión el modelo de Florentino y las tácticas antideportivas de Mourinho. Se han vendido el alma y el "señorío" a Moucifer, para intentar frenar el ciclo ganador del Barça. 5 derbis seguidos perdiendo, el 2 en 6, la 3ª Champions culé, el 5 en 0, el mejor jugador del mundo (Messi), el futuro Pelota de oro (Xavi), el Mundial con sello azulgrana ... Para el madridista tiene que ser insoportable.

Barça universal
El Barça se ha convertido en un club respetado y admirado. Algunos de sus jugadores más importantes salen aplaudidos por aficiones rivales muy a menudo. La humildad y deportividad del Barça contrasta con la prepotencia, la agresividad y la falta de escrúpulos del Madrid. Cualquier espectador imparcial que se pone a ver el derbi acaba celebrando los goles del Barça y sancionando las actitudes violentas del Madrid.

La imagen del Madrid: el señorío perdido
El Madrid cae mal y todavía lo hará más en el futuro, ya que parece que sus directivos ya estàn de acuerdo: "No hemos fichado en Mourinho para hacer amigos" Butragueño, noviembre de 2010.

Muy bien, lo han fichado para ganar, lo han fichado como anti-Guardiola, lo han fichado porque fue capaz de evitar la imagen de Puyol levantando la Copa de Europa en el Bernabéu. Pero el 5 en 0 es la primera prueba empírica que se han equivocado. En el fútbol no puedes vivir del pasado, ni de las Copas de Europa del museo, ni de las estrellas retiradas (¡Di Stéfano y Zidane parece que vayan a salir a jugar un día de éstos!), tampoco se puede vivir de hazañas de tu entrenador en el pasado. La primera colleja ya ha llegado; seguro que habrá más ...

2 comentarios:

  1. El que més em fastigueja és que els de la caverna diguin que l'àrbitre ens va ajudar. Encara que bé, pensant millor, que segueixin així, que els piquin als nostres jejejeje

    Salutacions.

    ResponderEliminar
  2. Exacte Gabriela: com més facin enrabiar als jugadors del Barça més ganes de parlar sobre la gespa...
    Hi ha gent que no n'aprèn!

    ResponderEliminar

Locations of visitors to this page